Пълнолунието настъпва на 2 март 2018 в 02:51 ч. Луната е в знака Дева. Елемент Земя.

Като всяко пълнолуние, периодът е подходящ за реализация на вече започнати проекти, за "осветяване" на определени въпроси и празнуване на плодовете на труда ни.

Работата, организацията, ефективността, анализа, служенето и здравето ни ще са ключови теми.

Знакът Дева ще ни насочи към поставяне на нещата в ред, както в пространството около нас, така и във взаимоотношенията ни, особено професионалните. Ще проясни ума, ще избистри мътни ситуации, може да ни помогне да стигнем до решение, което е било трудно да вземем в последните седмици. Ако сте захванали проекти с много детайли и пипкава работа, сега е времето да ги завършите виртуозно. Детайлите не само няма да ви убягнат, а ще ви помогнат в аналитичната работа и търсенето на причините и взаимовръзките в нещата. Ще се почувствате необичайно търпеливи, а също и сръчни в дейности, които изискват работа с ръце или практически умения.

Взаимоотношенията с професионалните партньори ще се подобрят и можете да стигнете до неочаквани сделки и успешни договори. Подходящо е да учите „сухи" текстове, аналитични и академични трудове. Преподавателската дейност също е успешна днес.

Предвзетостта, ексцентричността, неискреността, крайностите, емоционалните експанзии и мъглявите теории са най-неподходящи и нетолерирани при пълнолуние в Дева. Избягвайте да давате празни обещания, да се изтъквате, да критикувате прекалено или да носите крещящи цветове - всички те могат да ви дискредитират в най-неподходящия момент. Девизът на деня е - делата говорят вместо думите! Атмосферата е умерена, взискателна към подробностите, аналитична, критична и планирана.

Грижата за добрата ни физическа форма е толкова важна днес, колкото и грижата за здравето на най-близките ни хора. Всеки жест на внимание към потребностите на тези около нас ще се приема добре. 
Чувствителни са органите на храносмилателната система. Всичко, което направите с грижа за стомаха си сега, е по-благоприятно, от който и да е друг период. Изключително подходящо време за пълнолунна диета - от 24 часа преди до 24 часа след момента на пълнолуние. Намалете храната или, ако можете, направете лечебно гладуване (след консултация със специалист). Мекият вариант е да пиете прясно изцедени сокове от ябълки, моркови, киви, грейпфрут, лимон, а също и билкови чайове, особено от коприва. Подходящи растения за периода са: елда, касия, жълтуга, анасон, кимион, лавър, хвойна, маргаритка, лайка, очеболец. Всички те имат много благоприятно действие върху организма, особено върху кръвта, нервната система и панкреаса, ако се употребяват през дните на луна в Дева.

 

Периодът се характеризира с качествата сухота и студ. Това са земни дни в най-чист вид. Ако се занимавате с градинарство, сега е моментът да започнете грижите за растенията и цветята, за да подпомогнете растежа им през пролетта.

Цветовете са жълто, оранжево и виолетово. Техните вибрации ще ви помогнат в ежедневните дела. Можете да ги вмъкнете в облеклото си или пък чрез любими предмети и декорации - в бита.

 

Активна е чакрата на слънчевия сплит. Особено ползотворни са медитациите за подобряване на взаимоотношения с колеги, за „преглъщане" на обиди и стари конфликти, за освобождаване от миналото и поглед към бъдещето. Използвайте деня, за да „смелите" трудните контакти, тежките преживявания, наранените чувства. Бъдете търпеливи и не бързайте, подходете с внимание и грижа към себе си и околните. За някои неща трябва време. По-силно ще усетят този период харата, които имат рождена луна или слънце в Дева.

 

Подходящи са дейности свързани с натрупване на материални блага, за разрастване на бизнеса, за изграждане на успешен делови имидж, за стабилност и растеж, както в личен план, така и в професионален. Подходящо е и за лечебни ритуали. Използвайте ароматни масла или си направете сами смес по ваш избор с растения като: градински чай, кипарис, папрат, орлови нокти, магнолия, див пелин, пачули, безстъблена иглика, ревен, върбинка, ветивер.

 

Можете да използвате всякакви видове символи на елемента Земя, обикновени или скъпоценни камъни - махагонов обсидиан, яспис, опушен кварц, кехлибар, малахит, а също и сол, пясък, пръст, глина, вкаменелости. Подкрепата на елемента Земя се изразява в: предоставянето на стабилна основа, израстването, мъдростта, практичността, търпението, ученето, преподаването, знанието от символи, плодородието, материалното изобилие, раждането и изцелението, работата върху тялото, личната самооценка, индустрията и притежанията, съхранението и природата.

Езотеричен магазин

Магическа палитра

pb candle.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak86034').innerHTML += ''+addy_text86034+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©