Новолуние

В периода на новолуние (първата фаза на нарастващата луна до полумесец) започва обрат, от който произтича силен импулс за пробуждане и израстване. Това време притежава качествата на пролетта и бележи началото на поредния нов цикъл. Сега се засяват семената на новите желания и начинания. Мобилизират се нови сили и е време на първия растеж с много интензивна енергия на разширение и проникване.

Периодът малко преди и след мига на самото новолуние е мъртва точка, "тъмна луна" и трябва да се избягва за взимане на важни решения. Ако искаме да използваме най-силното влияние на енергията, характерна за последната четвърт, тогава най-подходящото време е един ден преди новолуние.

В периода на новолунието използвайте ритуали за привличане и сбъдване на желания.

Засадете семена на растение, което да символизира вашите намерения и го отгледайте, така както бихте отгледали стъпките на постепенното проявяване на желанието ви.

 

Нарастваща луна

Това е времето от нарастващия полумесец до пълнолуние. Импулсът за растеж продължава, но това вече е силата на зрелия растеж. Енергийното въздействие на първата четвърт е по-нежно отколкото при новолуние. В тази фаза всички натрупващи и подхранващи въздействия са особено положителни. Сега фините лечебни методи оказват най-добър ефект. Тази фаза отговаря на лятото - външният растеж се осъществява по-бавно, а вътрешният достига апогея си. Енергията е целенасочена, мощна и стабилна. Осъществяване на проекти, замисли и желания, всичко насочено към външния свят.

Подходящи са ритуали за зареждане с мощ, започване на планирана нова инициатива; за растеж, развитие на идеи, осъществяване на проекти.

Вземете си вана с ароматни билкови масла, например лавандула или розмарин, и се отдайте на планове за бъдещето. Сухите билки вържете в саморъчно ушита торбичка и я сложете на място, което често ви е пред погледа.


Пълнолуние

Мигът на пълнолунието носи най-мощната енергия за сбъдване и сила на реализацията. Веднага след това се извършва смяна на енергията, съпроводена със силен импулс за нова ориентация, растежът на луната е достигнал кулминацията си и от този миг тя започва да намалява. Периодът обхваща фазата от пълнолуние до намаляващия полумесец. В движението на слънцето това време отговаря на есента. Вече няма импулси за растеж, но и тенденцията за редуциране на енергията е още слаба. Това е времето на зрелостта и прибирането на реколтата. Събраните сили могат да се реализират, а набраните лечебни растения и билки са особено ефективни. Качествата на енергията са зрелост, концентрация и завършеност.

Използвайте ритуали за мощ, сила, разширение, утвърждаване на постигнатото, изобилие, благополучие.

Заредете с пълнолунна светлина скъпоценни камъни, посветени на вашите желания, например обсидиан или ахат. Носете ги близо до тялото си.


Намаляваща луна

Това е периодът от намаляващия полумесец до "тъмна луна". Сега редуцираното на енергия влияние на луната се усеща значително по-силно от колкото при пълнолуние. В движението на слънцето последната четвърт отговаря на зимата. Силите се събират във вътрешността, изхвърля се ненужното при подготовката за новото начало. Луната сега е израз на вглъбяване и въздържание, всички промени протичат скрито. Качествата на енергията са спокойствие, тишина, сън, мечта и съкровеност. Животът се е ограничил само в същественото, за да се подготви за нов цикъл. В този период всички мерки за пречистване и изхвърляне на отрови действат благоприятно.

По време на стопяването на луната можем да ползваме нейната огромна сила за пресяване и отхвърляне на ненужното от живота си или пък да се престрашим да пуснем да си отиде нещо или някой, който е приключил взаимоотношенията си с нас, който дори е напуснал физическия свят. Затваряне на цикъла, това което е започнато е време да се приключи.

Ритуали за пречистване, освобождаване от нещо, което не желаем, избягване на негативни влияния, изковаване на защита.

Напишете на лист хартия това, с което искате да се разделите. Сгънете и пуснете листчето в течаща вода от естествен водоизточник, например река или поток. Оставете шума на водата да отнесе мислите ви.

 

Езотеричен магазин

Магическа палитра

dsc_0066.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak18718').innerHTML += ''+addy_text18718+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©