Независимо дали говорим за покупка на ново жилище или за наемането му, преместването е добре да стане в периода на растяща луна - от новолуние до пълнолуние - което е гаранция за увеличаване на притежанията в новия дом и напредъка. Ако не е възможно да стане в периода на растяща луна, използвайте първото новолуние в новата къща, за да направите подходящ ритуал за просперитет и да осветите дома си.

 

Направете пречистване на новия имот преди да пренесете вещи в него. Можете да използвате окаждане с ароматни благовония, камъни и кристали, вода заредена от вас, или пък звънци и чанове.

 

Солта има мощна пречистваща сила. Поставете купички с едра морска сол и запалена свещ в средата на купата във всяка стая. Оставете да изгорят напълно свещите. Излезте извън стаята докато става това, като внимавате да не предизвикате пожар. После изхвърлете всички остатъци. Не използвайте купите за друго, освен за същите цели. Трябва в най-кратък срок след избора на жилището да изхвърлите и всякакви стари и непотребни вещи останали отпреди; да почистите от боклук мазето, тавана, килера и самото жилище. Докато правите това, използвайте гумени ръкавици и не пипайте с голи ръце нищо,  особено дребни метални предмети, монети, карфици, гвоздеи,  отвертки. Не задържайте предмети на предишните собственици, тъй като могат да имат негативно влияние. Изхвърлете всичко извън имота. Ако имате възможност изгорете боклука.

Прочети още...

Зимното слънцестоене настъпва на 21 декември 2013 в 19.15 ч.

Зимното слънцестоене бележи време на студ и мрак, когато силите на тъмнината и енергиите на елемента земя са в своя апогей. Най-краткият ден от годината и най-дългата нощ. Това е и периодът, в който нарастващото слънце побеждава намаляващото слънце. Празнува се прераждането и обновяването на старото. Празникът започва по здрач преди деня на Зимното слънцестоене. В древността един от най-важните ритуали е бил запалването на огън на открито. Този свещен огън се палел, за да дари сила и живот на слънцето, за което се смятало, че се преражда в деня на Зимното слънцестоене. Навсякъде се окачат светлини, които имат за цел да помогнат на слънцето в новата му фаза на растеж.

Прочети още...

Есенното равноденствие настъпва на 22 септември 2013 г. в 23:45 ч.

 

Есенното равноденствие е един от най-пищните слънчеви празници, символизиращо равновесието и мъдростта. Изравняването на деня и нощта изобразява изцелителния баланс и природната плодоносна пълнота. По вид този момент от слънчевия цикъл отговаря на пълнолунието от лунните фази. Есенното равноденствие е и фестивал на жътвата - време за празнуване и за благодарност, време за пренареждане и за намаляване на темпото. Това е период на изобилие от плодове и зърнени храни. Той бележи кулминацията на усилията през годината, когато се събират и плодовете от труда ни. Почитат се даровете на Майката Природа и енергиите на земята и небето, които подхранват растенията и осигуряват изобилна реколта. В края на жътвата по стар келтски обичай се дава Жътвена вечеря - в чест на получените есенни дарове, които ще осигурят благоденствието през зимата.

Прочети още...

Лунният цикъл и лятното слънцестоене

Лятното слънцестоене настъпва на 21 юни 2013 в 08.05 ч. Слънцето навлиза в знака Рак. Луната в този момент е в Скорпион; 13ти лунен ден, нарастваща луна.


Периодът около Лятното слънцестоене е изключително мощен, наситен с нарастваща, стабилна енергия. Докато външният растеж се осъществява по-бавно, то вътрешният достига апогея си. За 2013 г. (София, 42N41 23E19) това се случва на 21 юни в 08.05 ч. - кулминация на мъжката Ян енергия. Слънцето навлиза в знака Рак, а Луната е в Скорпион - и двете с елемент Вода. Нейната нежна Ин енергия балансира въздействието и придава дълбочина на периода. Лятото като слънчев цикъл отговаря по интензитет на Първа четвърт (времето от нарастващия полумесец до пълнолуние) в лунния цикъл. От друга страна, енергията на луната два дни преди пълнолуние, е почти достигнала връхната точка на излъчване
. Затова можем да приемем, че времето около лятното слънцестоене сега е особено силно, с  кулминираща и подхранваща енергия, когато всички същества се зареждат вътрешно и асимилират натрупаната енергия.

Прочети още...

Пролетното равноденствие настъпва на 20 март 2014 г. в 19.00 ч.
Благовещение - 25 март


Пролетното равноденствие отбелязва възлов момент в хода на годината - когато енергиите на светлината и тъмнината, на мъжкото и женското начало, се изравняват. Това е честване на равновесието. От този ден нататък силата на светлината за пръв път взима превес над силата на тъмнината. Празникът отбелязва и началото на пролетта, време за оживени дейности и за сеитба - както в живота ни, така и на полето. Благославят се семената за бъдещите насаждения. Носят се дарове от напъпили растения. Енергиите на този период осигуряват плодородие на земята и животните, обновление и растеж. Време за подновяване на взаимоотношенията с майката природа.
В духовно отношение празникът символизира прехода от вглъбеността на ин-енергиите към външната изява и светлина на ян-енергиите.

 

Прочети още...

Езотеричен магазин

Магическа палитра

eastern_sunrise_updated_by_jnco-01.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Пишете ни на имейл 
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
 var path = 'hr' + 'ef' + '=';
 var addy89419 = 'office' + '@';
 addy89419 = addy89419 + 'malchanavoda' + '.' + 'com';
 document.write('<a ' + path + '\'' + prefix + ':' + addy89419 + '\'>');
 document.write(addy89419);
 document.write('<\/a>');
 //-->\n </script><script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('<span style=\'display: none;\'>');
 //-->
 </script>Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
 <script type='text/javascript'>
 <!--
 document.write('</');
 document.write('span>');
 //-->
 </script>rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©