Самхейн, по-известен като Хелоуин и Вси Светии, е най-магическото време от годината, когато границата между света на Духа и света на Формата изтънява и почти изчезва. Поканени сме да прекрачим отвъд междата, да се докоснем, макар и за кратко, до фините нива, които имат какво да ни кажат... Сега можем лесно да се свързваме с духовни водачи, да отдадем почит и да контактуваме с близки, които са напуснали физическото измерение. Смята се, че това е и период, в който се освобождават духовете на починали хора.

Подходящо е за природни ритуали и гадаене. Това е началото на Новата година в много магически традиции. Самхейн произтича от англо-саксонските езически обичаи и означава "краят на лятото" и началото на студения сезон. Време, което символизира едно пълно завъртане на годишните времена. Можете да отделите време за равносметка и осмисляне на изминалия цикъл. А също и да попитате вашия оракул за значими предстоящи събития.

Празнувайте последната за сезона жътва и приветствайте настъпващата зима! Подходящо е за дълбоки шамански пътешествия. Използвайте тъмни кристали или вашите най-добри защитни тотеми, за да се защитите от множеството енергии, които са на свобода сега.

 

Вечерта е идеална за саморефлексия и работа с нашата интуиция и вътрешния ни съветник. Момент за интроспекция, разгадаване на сънищата, шамански практики, изразяване на женската енергия, проява на гъвкавост и дълбоко изцеление.

Преходът, който символизира Самхейн е време 
за придобиване на познания, за откриване на подходящите учители, за търсене и намиране на информация, за предсказания и кармични прозрения, а също и за работа в групи и колектив. И понеже това е магическата Нова Година - сега е моментът да направите преглед на постигнатото в материален и духовен план и да начертаете вашите магически планове за следващия годишен цикъл. Взаимовръзките между нещата могат да се видят ясно.


Време за празнуване на свещената мъдрост, материалното проявление, растежа, цикличността, края и възраждането отначало. Време за почитане на всеобхватната грижа на майката Земя, за природна магия и лична защита. Самхейн е вечер на Огъня. Огънят символизира трансформиращата сила, прехода от едно състояние в друго, осветяването, осъзнаването, мощта и защитата. Можете да прилагате всякакви огнени ритуали, както и помощници, асоциирани с елемента Огън, като например свещи, запалена камина, огън на открито, жарава и др. Направете медитации, изпълнени с лице на юг и огнени визуализации. 

Можете да използвате сребро, което ни напомня да бъдем по-възприемчиви към енергиите на мъдростта, навлизащи през зимата. Аметистът ни помага да се настроим към по-висшите духовни енергии, които идват с тъмнината на зимния период. Обсидианът и турмалинът ни защитават, а гранитът ни свързва със здравата основа на Земята.

 

Украсете вашето свещено пространство и дома си със сезонни плодове и зеленчуци, както и с пъстри есенни листа, сухи билки и корени, които ни напомнят да се свържем със силата на природата. Можете да сложите на трапезата кореноплодни растения и пълнозърнест хляб, собственоръчно омесен. Подходящи са ритуали, които почитат майката Земя и които ни свързват с нейната практическа мъдрост. Тиквеният фенер е традиционен символ на защита от злите сили, но той може да се приеме и като знак за добра реколта. Използвайте тиквата, за да почетете даровете на изобилието. Украсете с венец от бръшлян и лавандула във формата на пентакъл. Лавандулата е отлична за призоваване на невидимите енергии също.

 Събитието във фейсбук можете да видите тук.

Палят се черни свещи за прогонване на злото. Цветовете на празника са златно, бордо, кафяво, зелено, жълто-оранжево и лилаво. Използвайте въображението си и декорирайте дома си според вкуса си.

Запалете златна свещ и омесете питка докато мислите върху вашите пожелания за следващата магическа година. Наречете я и нека бъде! Разчупете питката вечерта на 31 октомври срещу 1 ноември. Споделете с любимите си хора.

Можете да напишете желанията си за сбъдване на лист цветна хартия със златно мастило. Напишете ги на списък или ги наречете на глас - а после ритуално ги изгорете в камина, огнище, или просто в медитативно състояние. Разпръснете пепелта навън сред природата.

Вечерта оставете място на трапезата и за вашите починали близки или духовете, на които отдавате чест. Можете да наречете за тях част от питката или сладкишите, които лично сте опекли за празника.

Празнувайте вашата магическа същност с чаша червено вино и дълбоко свързване.

Ако желаете да се присъедините към празника на 31 октомври, можете да заявите участие тук.


Езотеричен магазин

Магическа палитра

rustic-bench-pottery-barn-ead-living.jpg

Мълчана вода © Абонамент за бюлетин

Абонирай се!
Бюлетин Искате ли да получавате HTML имейли?

Последни коментари

Как да ни намерите


Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите." width="32" height="32" />'; document.getElementById('cloak69236').innerHTML += ''+addy_text69236+'<\/a>'; //--> rss 32-2facebook 32-2youtube icon 32Вдъхновения разказани от Alexandrelmvoda 32 32google-plus-icontwitter 32youtube icon 32

Copyright © 2009-2013. Всички права запазени. All Rights Reserved. ©